De nieuwe Deutz-Fahr 6.4. trekkerserie onderscheidt zich volgens de fabrikant door de compacte bouw en wendbaarheid (draaihoek 52 graden), pneumatische cabinevering en de keuze uit drie comfortcabines. - Foto: Annelies Bakker MechanisatieNieuws

Deutz-Fahr introduceert drie compacte 6.4-trekkers

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr toonde vorige week zijn nieuwe compacte 6.4-serie in zijn fabriek in Lauingen (D.). Deze serie bestaat uit drie trekkers met ruime cabines in de vermogensklasse van 136, 147 en 156 pk, inclusief boost. De type-aanduidingen zijn 6130.4 en 6140.4 en 6150.4.

Deze 6.4 serie beschikt over een FARMotion 45-motor die in eigen huis wordt ontwikkeld. Het motorblok heeft 3,8 liter motorinhoud en voldoet aan de Fase 5-emissienorm.

Nieuw is dat de motor voorzien is van een variabele turbo. Daarmee kun je ook hogere vermogens krijgen. De 6150.4 is het topmodel en kan een maximaal vermogen (incl. boost) leveren van 157 pk.

Tekst gaat verder onder de video

RVshift en TTV-transmissie

Alle drie trekkermodellen zijn leverbaar met twee transmissiemogelijkheden. De eerste optie is de RVshift-transmissie, die we ook kennen van de6C-serie. Deze transmissie biedt 20 versnellingen vooruit en 16 achteruit. De RVshift-modellen hebben een snelheid van 1,5 km/uur tot maximaal 50 km/uur. De rijsnelheid kan verder worden verlaagd via de optionele supercreeper-optie die snelheden van minder dan 100 m/uur dekt.

Een tweede optie is de TTV-transmissie. Met deze transmissie heeft de trekkerchauffeur meerdere mogelijkheden om automatisch of half-automatisch te schakelen.

3 ton heffen

De viercilindertrekker wordt geleverd met een door Deutz-Fahr ontwikkelde geveerde vooras en motorkap. De fronthef kan een gewicht van 3 ton heffen.

De FARMotion 45-motor is voorzien van een elektronisch geregeld common-rail brandstofinjectiesysteem. Dit systeem maximaliseert het koppel en de vermogensafgifte.

MaxiVision-cabines

De fabrikant biedt drie cabinevarianten aan op de 6.4-serie: de MaxiVision basis, de MaxiVision Plus en de MaxiVision Pro.

Alle MaxiVision-cabines zijn uit te rusten met de nieuwe en grotere achteruitkijkspiegels. Ook leverbaar zijn een te openen voorruit, meerdere smartphone- en tablethouders, een uitneembare koelbox en een nieuw geluidssysteem.

Topmodel 6150.4 op vakbeurs Eima

Deutz-Fahr heeft besloten de Agrotron 6155.4 uit de markt te halen. Hiervoor in de plaats komt de 6.4-serie, met als topmodel de 6150.4.

Deze 6150.4 is voor het eerst te zien op de vakbeurs Eima van 9 tot 13 november in Bologna (It.). Vanaf zomer 2023 is deze nieuwe trekkerserie leverbaar. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties

  1. Deutz trekkers zijn het mooist maar loonwerkers hebben ze nauwelijks. Dat heeft een reden. Zijn ze te duur, te vaak stuk of rijden ze niet lekker?

Beheer
WP Admin