AlgemeenAchtergrond

Denkavit

Denkavit is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van voeding voor het jonge dier en is met name groot geworden door kalvermelk. De vleeskalverintegrator voedt zelf circa 450.000 kalveren per jaar in diverse Europese landen. Het familiebedrijf is daarnaast marktleider in biggenvoeders in Nederland.

Denkavit speelt als onafhankelijke vleeskalverintegrator een toonaangevende rol in de Europese markt. Als op één na grootste vleeskalverintegrator in Europa slacht Denkavit haar vleeskalveren in elk land van productie bij gespecialiseerde lokale kalverslachterijen. In Nederland is het na de Van DrieGroup de tweede grootste contractgever van blanke vleeskalveren, en al lijkt het vaak wel twee handen op één buik met dat bedrijf, toch is dat lang niet altijd zo. In Frankrijk is het de grootste kalfsvleesintegratie.

Het bedrijfsonderdeel Denkavit Ingredients levert additieven en speciale hoogwaardige grondstoffen aan de mengvoederindustrie. Denkavit producten als fokmelken, biggenvoeders en concentraten worden in ruim veertig landen in de wereld verkocht.

Denkavit heeft in 2009 de biggenvoer- en kalverkorrelfabriek in Voorthuizen fors uitgebreid vanwege een sterke afzetgroei van Denkapig-producten en de succesvolle introductie van de Denkaveal Avance, een speciale korrel voor vleeskalveren. In Frankrijk werd in hetzelfde jaar de capaciteit van de kalvermelkfabriek uitgebreid.

Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke kernwaarden van het bedrijf. Met eigen onderzoekslaboratoria en proefbedrijven investeert Denkavit voortdurend in de toekomst. Daarnaast kiest Denkavit ervoor een leidende rol te spelen in de maatschappelijke discussies over diergezondheid en dierenwelzijn.

Financieel

De winst van Denkavit steeg in 2008 met 2,5 miljoen naar in totaal 10 miljoen euro. De omzet daalde daarbij van 458 naar 428 miljoen euro.

Adres

Denkavit Nederland
Tolnegenweg 65
3780 BA Voorthuizen

Website

Denkavit

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin