RundveeNieuws

Delta Milk besluit tot fusie met Graafstroom

Bleskensgraaf – De zuivelcoöperatie Delta Milk heeft besloten tot een fusie met de kaasfabriek De Graafstroom. Om te komen tot een fiscale optimalisatie is besloten tot de fusie. Gevolg is dat leden over de nabetaling niet meer hoeven af te dragen aan de fiscus.

De algemene ledenvergadering heeft dinsdagavond de voorgenomen fusie beklonken. Bedoeling is dat – als het mogelijk is – de samenvoeging met terugwerkende kracht op 1 januari van dit jaar ingaat.

De coöperatie heeft besloten de nabetaling niet bekend te maken buiten de kring van de leden. Voorzitter Teunis Sterk zegt in een toelichting dat de bijzondere situatie van de coöperatie (met een kwart ledenmelk en ongeveer driekwart koopmelk) niet representatief is. ”Mensen gaan een eigen interpretatie geven aan de nabetaling, die soms te positief is en een eigen leven gaat leiden”, aldus Sterk.

De 150 leden produceren gezamenlijk nu ongeveer 100 miljoen liter. De coöperatie wil nog steeds groeien in aantal leden. ”We willen leden die een strategische keuze maken voor onze coöperatie”, legt Sterk uit.

De coöperatie zet in op het creëren van toegevoegde waarde. Nieuwe leden zoekt de coöperatie vooral in het Land van Heusden en Altena, Groene Hart, de Gelderse Vallei, het Land van Maas en Waal en het westen van de provincie Gelderland.
Eerder heeft de coöperatie aangegeven te willen groeien naar ongeveer 300 leden. Daarbij hecht de coöperatie aan betrokkenheid van de leden. ”Leden moeten een warm gevoel krijgen”, aldus voorzitter Teunis Sterk.

Beheer
WP Admin