AlgemeenAchtergrond

Delhaize verhoogt winstverwachting

De Belgische supermarktketen Delhaize heeft de winstverwachting voor het hele jaar verhoogd.

Het bedrijf wist in het derde kwartaal een hogere omzet en operationele winst te behalen, zo bleek donderdag uit de kwartaalcijfers.

Het bedrijf verwacht dat de operationale winst voor 2009 tussen de 1 en 4 procent zal toenemen bij gelijke wisselkoersen. Eerder ging Delhaize uit van een groei tot 3 procent.

De omzet steeg met 1,9 procent tot 4,9 miljard euro. Delhaize, dat 70 procent van de totale omzet uit de Verenigde Staten haalt, zag de operationale winst 2,1 procent stijgen naar 228 miljoen euro.

Met name in thuisland België wist Delhaize meer klanten naar de winkels te trekken door scherpe aanbiedingen en het resultaat op te krikken door kostenreducties.

In de VS daalde de omzet van een vergelijkbaar aantal winkels met 1,3 procent. ”We verwachten dat prijsdruk de omzetten in de winkels in de Verenigde Staten onder druk zal blijven zetten, maar wij zijn gesterkt door het feit dat promoties en de afstoting van vestigingen geresulteerd hebben in een verbetering van de volumegroei”, aldus topman Pierre-Olivier Beckers.

Het Nederlandse supermarktconcern Ahold behaalt de helft van de omzet uit de Verenigde Staten. De twee ketens worden al jaren aan elkaar gekoppeld als mogelijke fusie- of overnamekandidaat. Eind oktober rapporteerde Ahold een stijging van de omzet in het derde kwartaal van 4,3 procent tot 6,04 miljard euro. Het Nederlandse concern komt 18 november met de winstcijfers.

Beheer
WP Admin