De opvolger: Waarom veranderen ( wat goed is? AkkerbouwFoto

De opvolger: ‘Waarom veranderen 
wat goed is?’

Opvolger Stefan van den Bosch (21) gaat dit jaar in maatschap met zijn ouders. Ze hebben een akkerbouwbedrijf van 110 hectare met als hoofdgewas 50 hectare chipsaardappelen. Zijn vader is zijn grote voorbeeld. “Hij heeft heel hard moeten werken om de laatste centen bij elkaar te verdienen.”

Stefan werkt dagelijks met zijn vader. Daarnaast verhuurt hij zichzelf voor zo’n 50 uur per maand aan drie pluimveehouders. Op het eigen ­bedrijf hebben ze de werkzaamheden niet strikt ­verdeeld. Op het spuiten en kunstmeststrooien na. Dat doet zijn vader meestal.

Na de bedrijfsovername verander ik …

“Niets. Althans, ik zou niet weten wat, aangezien het me prima bevalt hoe we nu werken.”

Over vijf jaar …

“Zit ik in elk geval in maatschap en denk ik dat we als akkerbouwbedrijf met name qua aardappelen wel iets gegroeid zijn. De samenwerking die we hebben met veehouders uit de buurt houden we ook dan hoog. Wij hebben aardappelland nodig en zij mestafzet. Daarom is het een goede wisselwerking.”


Dit artikel is te lezen in uitgave 38 van 16 juni en is onderdeel van de rubriek ‘De opvolger‘. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin