De opvolger: Ik wil de kringloop ( graag rond krijgen AkkerbouwFoto

De opvolger: ‘Ik wil de kringloop 
graag rond krijgen’

Opvolger Lizelore Vos is opgeleid tot dierenarts, maar ze heeft ook een passie voor de akkerbouw. Dat blijkt wel uit het feit dat ze op haar vrije zondagen gaat kijken hoe de gewassen erbij staan. In maatschap met haar ouders en broers runt ze een biologisch-dynamisch akkerbouwbedrijf.

Op het bedrijf van 70 hectare met onder andere uien, luzerne en tarwe wordt ook hun eigen phytophthora-resistente aardappelras (Bionica) vermeerderd. Lizelore neemt de dagelijkse beslissingen. Voor teeltadvies kan ze bij haar vader terecht en voor ondernemersadvies bij haar broer, die in Amsterdam een sap- en saladebar heeft.

Na de bedrijfsovername verander ik …

“Voor nu wil ik het bedrijf zoals het er ligt goed kunnen runnen. Van daaruit ga ik verder. Mogelijkheden zijn andere teelten, bijvoorbeeld richting de tuinbouw, of zaadteelt. Om de kringloop rond te krijgen, wil ik graag vleesvee. Verder vind ik het belangrijk en leuk consumenten erbij te betrekken.”

Over vijf jaar …

“Het ligt eraan wat mijn broer gaat doen, maar ik ben hier op mijn plek. Hoe het zich verder ontwikkelt, kan ik nog niet voorzien. Dat er dingen zullen veranderen, dat is zeker.”

Beweeg uw muis over de iconen voor meer informatie.


Dit artikel is verschenen in Boerderij 47 van 18 augustus en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin