AlgemeenAchtergrond

Danisco

Het Deense Danisco is een grootmacht wat betreft voedingsingrediënten, enzymen en biologische oplossingen.

Het bedrijf kent 4 onderdelen: Toepassingen (om voedsel en drank smakelijker of gezonder te maken), Zoetstoffen (op basis van suiker, melksuiker en hout), Culturen (voor toepassing in kaas, zuivel en andere verse voeding) en Genencor (biotechnologie).

Danisco belevert onder meer de voedings-, veevoer- en plastics industrie. In de agrarische sector levert Danisco zaden, veevoeders en stimuleert het bedrijf het gebruik van enzymen in varkens- en pluimveevoer.

Danisco richt zich steeds meer op toepassingen en biobrandstoffen. Met het oog daarop is de echte suikertak afgestoten: het Duitse Nordzucker kreeg in 2009 van de autoriteiten toestemming de suikerdivisie Danisco Sugar over te nemen. In totaal kreeg Danisco 732 miljoen euro voor de suikerdivisie. Danisco Sugar is in Denemarken en Zweden de enige suikerfabrikant en is tevens actief als bietenverwerker actief in Duitsland, Finland en Litouwen. Afgelopen jaar opende het bedrijf een grote fabriek voor de productie van enzymen in het Franse Epernon. Ook zag het bedrijf een aantal nieuwe voedseltoevoegingen goedgekeurd door de EFSA.

Financieel

De omzet van Danisco in 2009 kwam uit op bijna 14 miljard Deense kronen (1,84 miljard euro, koers eind 2010). De winst steeg fors, naar 481 miljoen kronen, ofwel 64,5 miljoen euro.

Adres

Danisco
Langebrogade 1
DK1001 Kopenhagen
Denemarken

Website

Danisco

Beurskoers Danisco

Volg de actuele ontwikkeling van Danisco op de beurs in Kopenhagen.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin