AlgemeenNieuws

Contracten supermarkten onder de loep

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken krijgt een aantal geanonimiseerde klachten van leveranciers over supermarkten, inclusief geanonimiseerde contractuele kaders.

Dat schrijft minister Henk Kamp in antwoord op Kamervragen over een prijzenoorlog in supermarkten en een brief van Plus Supermarkten aan leveranciers.

Plus Supermarkten, maar ook concurrenten zouden van leveranciers eisen dat ze door de prijzenoorlog verloren marge deels compenseren door een lagere uitbetaalprijs te accepteren. Met de informatie kan volgens Kamp worden onderzocht of supermarkten de pas ondertekende gedragscode hebben overtreden. Kamp benadrukt in de brief dat anders dan in 2003 de prijzenoorlog nu alleen A-merken lijkt te betreffen.

De klachten en contracten worden aangeleverd door de brancheorganisatie van levensmiddelenfabrikanten, de FNLI. De minister kwam deze oplossing overeen met de FNLI, de koepelorganisatie van supermarkten, CBL, en LTO Nederland. De minister schrijft geen reden te zien dat de Autoriteit Consument en Markt naast verticale marktwerking ook eerlijke margeverdeling in de keten gaat onderzoeken.

Beheer
WP Admin