AlgemeenAchtergrond

Cono Kaasmakers

Cono Kaasmakers kreeg als eeuwling in 2001 het predicaat Hofleverancier. De coöperatie telt ruim 500 leveranciers in met name Noord-Holland en Overijssel, die jaarlijks 300 miljoen melk leveren. De melk wordt in de kaasmakerij in Westbeemster verwerkt tot 30 miljoen kilo kaas. Cono melk wordt ook verwerkt in Ben & Jerry’s IJs.

Cono baarde opzien in 2009 door de prijsdruk van inkoper Superunie te weerstaan en geen BeemsterKaas te leveren. Het leverde de coöperatie veel goodwill op bij melkveehouders, maar ook van consumenten.

Cono profileert zich daarnaast steeds duidelijker als duurzame zuivelonderneming, door weidegang nadrukkelijk te stimuleren, zo veel mogelijk duurzame grondstoffen te gebruiken in het veevoer en door intern de discussie aan te gaan hoe ledenbedrijven zich moeten ontwikkelen. Na een geschil tussen commissarissen en directie werd in 2010 gekozen voor een éénhoofdige directie met daaronder een managementteam.

Volgend jaar hoopt het bedrijf te starten met de bouw van een nieuwe kaasfabriek.

Financieel

Cono Kaasmakers realiseerde in 2009 een netto-omzet van 155 miljoen euro. Het netto-resultaat steeg van 8,6 naar 16,5 miljoen euro.

Adres

Cono Kaasmakers
Rijperweg 20
1464 MB Westbeemster

Website

Cono Kaasmakers

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin