AlgemeenNieuws

Co Verdaas directeur bij Wageningen UR

Wageningen- Oud-staatssecretaris van landbouw Co Verdaas wordt directeur van het Het Centre for Development Innovation (CDI) van de Wageningen UR.

Het CDI werkt aan duurzame en rechtvaardige ontwikkeling op het gebied van voedsel, ecosystemen en marktontwikkeling, met name in ontwikkelingslanden.

CDI is een van de toepassingsgerichte onderzoeksinstellingen van Wageningen UR, waarbij kennis op het gebied van capaciteitsopbouw, innovatie en veranderprocessen wordt toegepast voor duurzame ontwikkeling in met name ontwikkelingslanden. Dit gebeurt onder andere het geven van training, advies en onderwijs. Het CDI richt zich op internationale samenwerking tussen de private sector, onderwijs en maatschappelijke organisaties.

”Het is mijn ambitie het CDI nog meer internationaal op de kaart te zetten als innovatieve aanjager en facilitator als het gaat om duurzame voedselzekerheid en leefomgeving. Ik verheug me erop samen met de professionals van het CDI en Wageningen UR hieraan te werken.”

Verdaas was in 2012 korte tijd staatssecretaris van landbouw, maar trad terug vanwege een verdenking van verkeerde declaraties als gedeputeerde van Gelderland. Verdaas is niet nieuw op onderwijsvlak. Eerder was hij directeur aan de avondopleiding Bedrijfskunde van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Verdaas begint op 1 mei.

Beheer
WP Admin