AlgemeenAchtergrond

CNB

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale CNB houdt zich bezig met de bemiddeling van bloembollen en –knollen, vaste planten, rozen en boomkwekerijproducten. De coöperatie met zo’n 1600 leden is wereldleider in de bollenbemiddeling. De CNB heeft ook een makelaardij, een fustpool en een koelbedrijf.

CNB had in het voorbije jaar te maken met historisch lage prijzen in de bollensector en wanbetalers in alle geledingen van de bollenkolom, maar door strenger te zijn voor debiteuren kon het verlies nog zo veel mogelijk worden beperkt.

D bloembollencentrale verlegde vorig jaar, mede gezien de economische omstandigheden, de aandacht. CNB ging zich meer richten op relatiebemiddeling. Om de bemiddeling in algemene zin te verbeteren, is zo’n 2 miljoen euro geïnvesteerd in verdere automatisering.

CNB behaalde in boekjaar 2009/2010 een negatief resultaat van -1,6 miljoen euro, met name doordat een voorziening van 2,3 miljoen euro moest worden getroffen voor wanbetalers. Overnames zijn volgens de directie niet aan de orde.

Financieel

De handelsomzet van CNB besloeg in boekjaar 2009/2010 278 miljoen euro, het netto resultaat kwam uit op -1,6 miljoen euro (negatief beïnvloed door een voorziening van 2,3 miljoen).

Adres

CNB
Heereweg 347
2161 CA Lisse

Website

CNB

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin