Deze Claas opraapwagen is gespot in het veld. Zichtbaar is de schuin naar voor staande voorkant met daarin een beweegbare voorwand. - Foto: Profi MechanisatieNieuws

Claas werkt aan opraapwagen met slimme voorwand

Op een spionagefoto is zichtbaar dat ook Claas werkt aan een opraapwagen met een beweegbare voorwand. Claas volgt daarmee een trend die eerder is ingezet.

Volgens de bron van dit bericht, het Duitse magazine Profi, wil de eveneens Duitse fabrikant geen reactie geven op deze foto. En dus is ook niet te zeggen wanneer deze machine op de markt komt. Het ligt overigens wel voor de hand dat Claas deze wagen zal tonen op de aankomende Agritechnica in november 2021.

Protoypen gespot bij Pöttinger

Inmiddels hebben de fabrikanten Bergmann, Fendt, Krone en Strautmann al een opraapwagen in het programma met een beweegbare voorwand. Eerder werden ook al prototypen gespot bij Pöttinger, maar ook die is nog niet officieel geïntroduceerd.

De voordelen van de beweegbare voorwand zijn onder meer dat je meer kuubs kan meenemen omdat je de laadruimte tussen de opraapwagen én de trekker benut, én dat je het (droge) gras kan samenpersen tijdens het laden.

Beheer
WP Admin