AlgemeenAchtergrond

Cehave Landbouwbelang

Coöperatie Cehave Landbouwbelang ontstond in 2000 door een fusie van de voerbedrijven Cehave (Brabant) en Landbouwbelang (Limburg). Het bedrijf telt zo’n 6.000 leden en concentreert zich naast de voeders op graaninname. Cehave Landbouwbelang heeft productielocaties in diverse landen en exporteert wereldwijd. Agerland en Agrarische Unie vormen de plantaardige poot van Cehave. Abemec is als mechanisatiebedrijf met veertien vestigingen een dochterbedrijf van Cehave.

Cehave Landbouwbelang maakte in september 2009 bekend te willen fuseren met Agrifirm. Mocht dat in het eerste kwartaal van 2010 slagen, dan ontstaat een bedrijf met een dekking in heel Nederland en een marktaandeel van circa 25 procent in het voersegment en 35 procent in de graancollectie.

Financieel

De omzet van Cehave Landbouwbelang daalde in 2009 tot 1 miljard euro. Het netto resultaat steeg naar 14 miljoen euro, waarvan 8,5 miljoen aan de leden is uitgekeerd. Het jaar 2009 is het laatste jaar van Cehave Landbouwbelang. Per 2010 fuseert het met Agrifirm.

Adres

Cehave Landbouwbelang
Poort van Veghel 4949
5466 SB Veghel

Website

Cehave

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin