AlgemeenAchtergrond

Britten schieten minder fazanten door recessie

De fazanten in Groot-Brittannië spinnen garen bij de wereldwijde economische crisis. Normaal gesproken zijn deze vogels het doelwit van de commerciële jacht, maar veel Britten kunnen zich deze ‘sport’ niet meer veroorloven. Dat meldde The Times zaterdag.

Volgens managementbureau Smiths Gore verwacht 60 procent van de drieduizend bedrijven die fazantenjacht aanbieden dit jaar aanzienlijk minder inkomen. Het aantal geboekte jachtdagen is met 20 tot 30 procent teruggelopen. Dat komt onder meer doordat banken en financieringsinstellingen deze dagen niet langer willen betalen.

Ook de prijs voor een dagje schieten is gedaald, doordat de bedrijven minder fazanten hebben uitgezet. Een gewone dag jagen biedt de schutter tussen de driehonderd en vierhonderd fazanten om op te schieten. Maar het onderhoud en het uitzetten van de vogels is duur, waardoor de meeste bedrijven nu maar 150 fazanten per dag aanbieden. Daardoor zijn de prijzen gezakt van tussen de 10.000 en 20.000 pond, naar 5000 pond (bijna 5500 euro).

Beheer
WP Admin