AlgemeenNieuws

Britten ontwikkelen klimaatbestendige aardbei

Londen – Britse onderzoekers hebben een aardbei ontwikkeld die beter bestand is tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

De nieuwe variëteiten kunnen groeien onder hogere temperaturen maar hebben tegelijkertijd minder water en minder middelen nodig.

De aardbeien zijn ontwikkeld door het East Malling onderzoeksinstituut met financiële steun van het plattelandsministerie Defra. De onderzoekers hebben kruisingen gemaakt tussen sterke Britse en buitenlandse soorten die vervolgens aan een reeks veldproeven zijn onderworpen.

Het ministerie heeft de resultaten bekend gemaakt in dezelfde week als het tennistoernooi op Wimbledon, waar aardbeien met room al sinds mensenheugenis de belangrijkste lekkernij zijn. Jaarlijks worden tijdens het toernooi 27.000 kilo aardbeien met 7.000 liter room geconsumeerd, aldus Defra. ”De vraag naar aardbeien ligt op het hoogtepunt en met deze meer resistentie variëteiten kunnen de telers ook in de komende jaren aan die steeds toenemende vraag voldoen.

Innovatief onderzoek zoals dit kan een revolutie vormen voor de manier waarop we ’s lands favoriete zachtfruit soort produceren,” denkt minister Caroline Spelman.

Beheer
WP Admin