RundveeOpinie

Boerderij.nl – Na Nutex komt toverbrok

Cehave Landbouwbelang heeft als eerste Nutex ín een eigen brokje verwerkt. Het wachten is op een toverbrok dat in één klap Nutex overbodig maakt.

Campina-merkmelk brengt de voerwereld lekker in beweging. De voerboys verdringen elkaar om hun expertise en kennis op het gebied van verzadigde en onverzadigde vetzuren te etaleren. Na Agrifirm, die vorige week de Nutex-prijs verlaagde en met een speciaal voer kwam náást Nutex, was het deze week de beurt aan Cehave Landbouwbelang.

Nutex ín de brok

De zuidelijke voercoöperatie heeft het voor elkaar gekregen de Nutex ín een brok te verwerken. Natuurlijk is voor die brok een prachtige naam verzonnen: Topbrok LIPO Omega 3. Daarnaast wordt Nutex ook als component in Balansmeel verwerkt. Een strak schema laat zien in welke situatie wat gevoerd moet worden.

Campina opereert heel behoedzaam

Onderweg naar huis sprak ik op een avond uitvoerig met de rundveeman van Cehave Landbouwbelang. Hij vertelde me dat Campina hier heel behoedzaam opereert. En heel goed checkt of de werking van Nutex niet teloorgaat tijdens het productieproces. Tegelijkertijd test de voercoöperatie de nieuwe brok bij een aantal boeren. Blijkbaar dus allemaal tot volle tevredenheid. Vanaf 1 mei is de nieuwe brok beschikbaar. Het brokje kost €22,80 (exclusief btw) per 100 kilo bij afname van 8 ton.

Toverbrok

Nutex is al goedkoper. Er is een speciale brok die de werking van Nutex ondersteunt. Nutex zit nu ook al ín de brok. Ik zou zeggen: wie volgt? Of beter gezegd: wat volgt?
Eigenlijk kan ik maar een ding verzinnen: een toverbrok dat in één klap Nutex en alles wat daar omheen wordt verzonnen overbodig maakt. Dat beter werkt en per saldo goedkoper is. Ik wacht met spanning af.

Makkelijk werken in de ligboxenstal
Bekijk de Aberdeen Angus

Beheer
WP Admin