AlgemeenAchtergrond

Bloemenveilingen willen fuseren

FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer willen samengaan. Doel is dat de nieuwe veiling – met de naam FloraHolland – per 1 januari 2008 van start gaat. Aalsmeer wordt de hoofdvestiging van de nieuwe fusieveiling.

Met de fusie willen de veilingen inspelen op ontwikkelingen in de sierteelt wereldwijd. Er ontstaan internationaal steeds grotere productie- en handelsbedrijven en er is sprake van een toenemende concurrentie. Bovendien vragen telers om goede afzetmogelijkheden tegen scherpe tarieven en hechten ook handelaren aan lage veilkosten. De veilingen verwachten hierop gezamenlijk beter en efficiënter te kunnen inspelen dan afzonderlijk.

De nieuwe veilingorganisatie zal gaan bestaan uit drie exportveilingen (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg) en drie regioveilingen (Bleiswijk, Eelde en Venlo). Daarnaast komt er één bemiddelingsbureau en één importafdeling.

In juli 2007 moet er een fusierapport klaar zijn; de leden van beide veilingen moeten hierover in september 2007 beslissen. De beoogd voorzitter van de fusiecombinatie is Gerrit Ravensbergen (van het huidige FloraHolland) en de beoogd algemeen directeur is Timo Huges (VBA).

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief landentuinbouw

Beheer
WP Admin