AlgemeenNieuws

Bestuur Schotse boerenbond gaat winkel in

Edinburgh – De bestuursleden van de National Farmers Union of Scotland (NFUS) gaan zelf poolshoogte nemen bij de winkelbedrijven om te zien hoe die schakel in de keten precies met voeding en andere levensmiddelen omgaat.

De NFUS heeft afspraken gemaakt met de vijf grote winkelbedrijven om gerichte bezoeken aan zowel de winkels als de distributiecentra te organiseren.

Het bestuur heeft dat besloten na een succesvolle privé-actie van voorzitter Nigel Miller. Hij ging ‘undercover’ alle grote supermarkten langs om te kijken wat de situatie in het schap is met lamsvlees.

Miller constateerde daarbij dat er, ondanks het lopende seizoen, nog altijd veel ingevoerd lamsvlees wordt aangeboden en trok daarover vervolgens aan de bel. “Gezien het resultaat van die actie gaan we nu als voltallig bestuur de winkel in”, aldus de NFUS.

“Supermarkten zijn de belangrijkste klant voor de meeste producten die van Schotse boerderijen afkomstig zijn. Veel leden hebben wel een idee hoe de vruchten van hun arbeid in het schap terecht komen maar onze kennis over hoe de moderne voedingsketen opereert opfrissen lijkt erg nuttig”, aldus vice-voorzitter John Picken.

Beheer
WP Admin