AlgemeenAchtergrond

Belgische nonnen voor half miljoen getild

De justitie in Antwerpen verdenkt twee mannen ervan kloosterzusters 440.000 euro en een hoeveelheid kostbare juwelen te hebben afgetroggeld.

De twee zouden de nonnen tussen juli 2008 en mei 2009 onder druk gezet en bedreigd hebben. De zusters zijn nu alles kwijt, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant zou de hoofdverdachte, een voormalige advocaat, samen met een kompaan bij de zusters van een congregatie in de Antwerpse deelgemeente Berchem hebben aangeklopt om geld ‘voor de armen’. Toen de nonnen in de gaten kregen dat ze met oplichters te maken hadden, waren ze al zulke grote bedragen kwijt dat ze zich schaamden. Omdat de mannen dreigden alles in de publiciteit te brengen, bleven ze doorgaan met betalen.

De ex-advocaat is inmiddels aangehouden. In afwachting van zijn proces is hij weer op vrije voeten. Zijn helper vluchtte naar Zwitserland, maar werd daar in de kraag gevat. Waar de buit is gebleven, is onbekend.

,,We voelen ons schuldig omdat we zo goedgelovig waren”, zegt de moeder-overste van de religieuze congregatie in Het Laatste Nieuws. ,,Onze barmhartigheid is misbruikt.”

Beheer
WP Admin