AlgemeenAchtergrond

Belgisch slachthuis ligt stil na vaststelling gesjoemel

Het parket en de onderzoeksrechter in het Belgisch-Limburgse Tongeren hebben in het nabijgelegen Eisden een slachthuis en een slagerij laten verzegelen.

De maatregel is getroffen omdat de directeur na constatering van gesjoemel nog altijd in het bedrijf bezig was. Dit meldt de Belgische nieuwssite Vilt. Bij het slachthuis werd gerommeld met gegevens voor de traceerbaarheid van het vlees dat in het slachthuis werd verwerkt. De onderzoeksrechter heeft de directeur aangehouden en laten opsluiten. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Eind februari was er al en grootschalige inval bij het slachthuis. Daarbij stelde het Belgische voedselagentschap FAVV diverse vergrijpen vast. Afgelopen zaterdag vielen de politie en het voedselagentschap opnieuw binnen. Toen bleek dat de vleeskeuring en hygiëne niet in orde waren en dat de milieuwetgeving niet werd nageleefd.

Ook wordt de directeur verdacht van valsheid in geschrifte en van het verdonkeremanen van in beslag genomen goederen. Het bedrijf ligt stil.

Beheer
WP Admin