Naast de aanbouwgrazer produceert de Franse machinefabrikant Bélair zerograzers die alleen geschikt zijn voor het voeren van vers gras. - Foto: Bélair MechanisatieNieuws

Bélair brengt voerdoseerwagen met ‘aanbouwgrazer’ op de markt

De Franse machinefabrikant Bélair introduceert een koppeling aan voerdoseerwagens, een zogenoemde aanbouwgrazer. Daarmee kun je een getrokken hakselaar met klepelmaaier aankoppelen aan de wagen en vers gras in de stal voeren.

Op die manier is de voerdoseerwagen ook te gebruiken als grazer. De aanbouwgrazer, een hakselaar met klepelmaaier, wordt aan de rechterkant van de voerdoseerwagen gemonteerd. Volgens de fabrikant zijn zowel de Corsaire-hakselaars uit het Bélair-programma hiervoor geschikt als machines van andere fabrikanten.

Zerograzers

Naast de aanbouwgrazer produceert Bélair zerograzers. Deze stalvoerwagens zijn alleen geschikt voor het voeren van vers gras.
Farmstore is sinds 1 september importeur van Bélair-machines in Nederland.

Ben je op zoek machines en onderdelen van Bélair? Kijk op Traktorpool.nl​

Reacties

  1. zo zie je, veel oude machines komen terug in modern jasje, bv de vingerbalk, opraapwagen met invoerbalken, harkbord wierser, vroeger waren ze nog niet zo dom.

  2. Dit is gewoon de ouderwetse maaikneuzer uit de jaren ’60 ’70 toen werd gras zo van stam gemaaid met de maaikneuzer en ingekuild dat was niet een groot succes.
    Dus niet weer aan beginnen

  3. Had iedere deense boer in de 80er jaren al. Was een taarup. Reed je met de voerwagen naar het land, koppelde je vrij simpel de klepelmaaier eraan en rijden maar tot de wagen vol was. Kepelmaaier liet je dan achter op het land. Niks nieuws dus.

Beheer
WP Admin