RundveeNieuws

Bel Leerdammeer vergroot capaciteit in Dalfsen

Dalfsen – Bel Leerdammer, onderdeel van Groupe Bel, is bezig om de kaasmakerij in de locatie Dalfsen uit te breiden. Het gaat om een interne uitbreiding. Er wordt niet bijgebouwd.

De capaciteit van de Overijsselse fabriek zal op termijn opgeschroefd worden van de huidige 36.000 ton kaas naar 42.500 ton kaas. Daarmee speelt Bel Leerdammer in op de verwachte hogere melkaanvoer vanaf 2015. Die zal toenemen omdat dan de quotering voor de melkveehouderij vervalt. Dan zullen een aantal veehouders stoppen, maar de grotere bedrijven groeien en per saldo verwacht de onderneming daar meer melk van te ontvangen.

De uitbreiding van de capaciteit om de hogere aanvoer op te vangen geldt alleen voor de fabriek in Dalfsen. Volgens Leerdammer gaat die uitbreiding stapsgewijs en zal het eerste deel van de uitbreiding volgend jaar zijn afgerond. Er komen aanpassingen in het proces van de kaasmakerij, maar ook in de verpakkingslijn moet de capaciteit omhoog.

In totaal moet de verwerkingscapaciteit 18 procent groter worden. In de fabriek in Dalfsen worden uitsluitend de goedlopende Leerdammer (folie)kazen geproduceerd. De locaties in Schoonrewoerd en Wageningen blijven volgens Bel Leerdammer op de huidige omvang produceren.

In 2005 was de fabriek deels eigendom van Bel Leerdammer, maar ook van Uniekaas. Dat aandeel is later door Groupe Bel gekocht en in 2010 werd de kaasfabriek in Dalfsen grotendeels gemoderniseerd. Ook toen is de capaciteit al uitgebreid met het oog op het wegvallen van de quotering, maar nu gebeurt dat dus opnieuw.

Beheer
WP Admin