AkkerbouwNieuws

Avebe benoemt nieuwe leden Raad van Commissarissen

Veendam – De Ledenraad van zetmeelconcern Avebe heeft vandaag Henk van Dalen en Peter Poortinga benoemd als lid van de Raad van Commissarissen.

Van Dalen was tot voor kort CFO van Vimpelcom, een Nasdaq genoteerd internationaal telecombedrijf. Hij deed bestuurlijke en financiële ervaring op bij internationale concerns zoals DSM en TNT, waar hij onder meer lid was van de Raad van Bestuur. Op dit moment heeft Van Dalen zitting in de Raad van Commissarissen van Rabobank Nederland, is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Macintosh Retail Group en commissaris bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Poortinga is CEO van Plukon Food Group, producent van pluimveevlees en maaltijden. Poortinga is  vicevoorzitter van de Nederlandse vereniging voor pluimveeverwerkende industrie (Nepluvi), bestuurslid van het Bundesverband der Geflügelschlachtereien, bestuurslid van het PVE (Productschap Pluimvee en Eieren) en was tot september 2013 lid van de Raad van Dieraangelegenheden van het landbouwministerie.

André Olijslager is afgetreden als commissaris. Hij was ook vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
Totaaloverzicht