Henk Diepenbroek

Henk Diepenbroek

Henk Diepenbroek Henk Diepenbroek (1955) is varkenshouder met bedrijven in Aalten (Gld.) en Doetinchem (Gld.). 225 fokzeugen, 1.650 vleesvarkens en 400 speenbiggen .

Henk Diepenbroek woont naast zijn bedrijf in Aalten en runt nog een bedrijf in Doetinchem. Zijn vrouw Anja neemt de verantwoordelijkheid voor de kraamstal: "Dat is mijn afdeling". Op het erf lopen verder een aantal KWPN'ers rond. Ter ondersteuning van Henk en Anja is er voor 18 uur per week ondersteuning van AB Oost. Echtpaar Diepenbroek heeft één zoon die als loonwerker werkt voor boeren in de omgeving.

Energie? "Eerst komt voer als kostenpost, maar daarna snel energie, zeker voor het zeugenbedrijf," zegt Henk. "Het gemiddelde verbruik loopt tegen de 20.000 m3. Vroeger was dat wel 30.000, zeker met de Espo-kachels en voorverwamingsruimte van vroeger. Modernere systemen helpen me besparen, maar de energierekening is elke maand flink. 

Nu Henk is overgestapt naar NLE Zakelijk hoopt hij flink te besparen. "Ik kan tot 15% besparen is me verteld. Die 15% ga ik denk ik niet halen, als ik de prijsvergelijking bekijk. Ik kom eerder uit op een besparing van 7%, maar daarmee ben ik ook tevreden. Overstappen loont, dat is wel bewezen."

Bekijk meer artikelen