Berrie en Davina Heijink

Berrie en Davina Heijink

Pluimveehouder in Zutphen (Gld.)

Berrie en Davina Heijink Berrie en Davina Heijink zijn pluimveehouders in Zutphen. Zij hebben twee scharrelstallen (etage, twee verdiepingen) voor in totaal 96.000 leghennen. Ze voeren met maïs die is gekocht bij boeren uit de regio, en voeren bij van eigen land (7 ha). Vanuit een groot eierlokaal (deels gerobotiseerd) vindt de distributie plaats. Berrie bezorgt ook zelf, rechtstreeks bij zijn afnemers (veelal horeca). Klanten uit de omgeving weten de Heijinks goed te vinden voor het afhalen van verse scharreleitjes.

Berrie is met name te vinden op de werkvloer waar hij zorgt voor het dagelijkse bestuur en beheer van het bedrijf. Davina zit voornamelijk op kantoor, waar ze tot op de cent nauwkeurig uitrekent hoe het bedrijf ervoor staat en wat er nodig is voor een optimaal rendement.

In haar onderzoek naar de beste resultaten gaat ze ver. “Voor het beste bedrijfsresultaat moet je scherp blijven. Het is continu een kwestie van afstemmen en aanpassen. Hoe halen we het hoogste rendement en welke investering is daarvoor nodig? Waar kunnen we besparen? Natuurlijk altijd met oog voor het welzijn van de dieren en de omgeving.”

Voor Pluimveehouderij zijn de Heijinks in het energiepanel gestapt. Na zorgvuldig beraad zijn ze overgestapt naar NLE Zakelijk. Momenteel testen zij de dienstverlening. Volg de bevindingen van Davina en Berrie hier.

Bekijk meer artikelen