AlgemeenAchtergrond

Australië schort runderexport naar Indonesië op

Canberra – De Australische regering heeft de export van slachtrunderen naar Indonesië voorlopig opgeschort. Dat heeft de Australische minister van landbouw Joe Ludwig bekend gemaakt.

Dit gebeurt nadat er in Australië ophef is ontstaan over misstanden in Indonesische slachthuizen. Op de Australische televisie zijn beelden verschenen van slachterijmedewerkers die de dieren zwaar mishandelen alvorens ze worden geslacht. Eerder had de minister de verkoop van Australische runderen aan 12 slachterijen in Indonesië al verboden.

Het exportverbod komt voor de Australische rundvleesindustrie ongelegen. In dit seizoen worden tienduizenden dieren geëxporteerd naar Indonesië. De exportwaarde van the Northern Territory alleen al bedraagt 400 miljoen Amerikaanse dollars (273 miljoen euro) .

Toch stellen de producenten dat ze in principe begrip op kunnen brengen voor de stap van de regering. Vertegenwoordigers van de producenten stellen dat ze er alles aan willen doen de toestanden in de Indonesische slachterijen te willen verbeteren en zo de export weer op gang te krijgen.

Dierenwelzijnsorganisaties en ook sommige politici in Australië dringen aan op een totale exportstop van levend vee binnen drie jaar.

Beheer
WP Admin