AlgemeenNieuws

Amerikanen mogelijk naar WTO in ethanolconflict

München – De VS overwegen antidumpingmaatregelen die de EU heeft ingesteld tegen de import van Amerikaanse bio-ethanol aan te vechten bij de Wereldhandelsorganisatie WTO.

Dat heeft voorzitter Bob Dinneen van de brancheorganisatie van de biobrandstoffensector USRFA gezegd in een toespraak tijdens een conferentie in München.

Volgens Dinneen probeert de EU met de antidumpingmaatregelen “honderd jaar internationaal recht” te herschrijven. De EU stelde in februari een antidumpingheffing in van 9,6 procent op Amerikaanse bio-ethanol. De heffing geldt voor een looptijd van vijf jaar. De maatregel volgde op een dramatische toename van de importen sinds 2009, volgens de EU deels veroorzaakt door subsidiëring van de sector door Washington.

De secretaris-generaal van de Europese brancheorganisatie ePure Rob Vierhout maakte onlangs juist bekend onderzoek te doen naar sluiproutes die Amerikaanse exporteurs zouden gebruiken, waardoor nog steeds veel Amerikaanse bio-ethanol zonder extra heffingen binnenkomt.

Beheer
WP Admin