AlgemeenAchtergrond

Alstroemeria uitstekend gepresenteerd

Bij tijd en wijle is er in de keuringszaal een presentatie van Alstroemeria en bijna altijd betreft het dan tevens hoogwaardige kwaliteit van deze ‘Inca-lelie’.

En dat is ook nu het geval tussen alle andere inbreng voor de jaarlijkse Kerstkeuring. Van Zanten Plants toont onder andere de fraaie roze Alstroemeria ‘Roselyn’ en de rode A. ‘Lisa’.

Op de vaas heeft Alstroemeria een redelijk lange houdbaarheid. Door CS. Weijers werd een flinke partij van de rijk geurende Nacissus tazetta naar de keuring gebracht. Daaronder bevinden zich Narcissus ‘Inbal’, N. ‘Ziva’, N. ‘Nir’ en de iets kortere N. ‘Ariel’.

Tulpen zijn er deze week ook, waaronder een perfecte pot van Tulipa ‘Dutch Design’ van de combinatie Hoogenboom/Nell en van andere inzenders onder meer de rode Tulipa ‘Lady in Red’, de roze T. ‘Christmas Cloud’, de rode T. ‘Ferrari’ en de eveneens rode T. ‘Carthago’ die een fijn geel bloemblad randje heeft. Al met al is er deze week weer veel te zien in de keuringszaal waar ook door Marklily enkele prachtige leliecultivars worden getoond, Cees Breed een vaas met Nerine ‘Hera’ showt en Cees Kuiper een vaas met de alsmaar bloemen producerende Narcissus ‘Lanford’ voor het voetlicht brengt.

Beheer
WP Admin