Premium
De missie van minister Staghouwer in Brussel mag niet falen. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenCommentaar

‘Alles op alles voor derogatie’​

Reacties

 1. Als je geen nitraat in het grondwater wenst, gebruik dan om te beginnen geen nitraatmeststoffen meer. Met ammoniumstikstof halen we dezelfde hoge hectareopbrengsten, bij lagere doseringen. In het EU project Nitroman is dat nog eens aangetoond.

  De emissiereductie in en buiten onze sector levert die mooie snelwerkende ammoniumstikstof ,die KAS kan vervangen.

 2. Het niet doorgaan van derogatie is voor grasbedrijven met over het seizoen verdeelde mestgiften en het milieu (kringloop) een slechte zaak.

 3. Deze klucht gaat nog wel even duren. De nederlandse overheid wil minder vee en geen derogatie is dan een mooi middel. Maar het moet zo gaan dat de zwarte piet buiten de regering valt want dat kan zetels kosten. De schuld moet in brussel liggen en als dat niet lukt dan maar bij de kleine CU. Zo nu en dan zullen we hier lezen dat het allemaal zo moeizaam gaat om het slechte nieuws al een beetje voor te weken.

 4. En wat moet (kan)de minister dan doen .????
  Door extensivering is het aantal bedrijven dat niet mee doet aan de derogatie al gestegen tot de helft .
  Daarvoor is flink geïnvesteerd en die zitten echt niet te wachten op een nieuwe wetgeving die hun bedrijf verder aan banden legt ten behoeve bedrijven die hebben geïnvesteerd in meer productie .

  1. Maar ken er ook die niet meedoen Breukink, die gaan deze week een snee grasoogsten en volgende week alles zwart en mais erin.

Beheer
WP Admin