AlgemeenAchtergrond

Ahold

Koninklijke Ahold is een van de grootste detailhandelsorganisaties van Nederland en moederbedrijf van de Albert Heijn-supermarkten. Het accent ligt op levensmiddelen en andere consumentenproducten, waarbij sommige levensmiddelen in eigen bedrijven worden vervaardigd of verwerkt.

Als inkooporganisatie is Ahold met een aandeel van 31,3 procent de machtigste partij in Nederland en trendsettend voor prijzen voor versproducten en be- en verwerkte voeding. Het bedrijf geldt als voorloper op onder meer het gebied van duurzame, biologische en/of diervriendelijke producten. In 2009 werd speciaal daarvoor het merk Puur & Eerlijk geïntroduceerd. In 2008 verkocht Ahold zijn aandeel van 73 procent in Schuitema (C1000). In 2009 breidde het bedrijf het aantal winkels in Nederland uit ten koste van Super de Boer en kocht het een serie supermarkten aan in de VS.

Dick Boer is in het afgelopen jaar opgeklommen tot CEO Europa en wordt per maart 2011 CEO van geheel Ahold. John Rishton vertrekt dan.

Financieel

De omzet van Ahold steeg in 2009 van 25,7 naar 27,9 miljard euro. De nettowinst daalde van 1,1 miljard naar bijna 900 miljoen euro.

Adres

Ahold
Piet Heinkade 167 – 173
1019 GM Amsterdam

Albert Heijn
Provincialeweg 11
1506 MA Zaandam

Websites

Ahold
Albert Heijn

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Beheer
WP Admin