AkkerbouwNieuws

Agrifirm verhoogt voorschotten biotarwe

Apeldoorn – Het voorschot voor EKO- en Demetergranen in de pool van Agrifirm Plant is verhoogd nu er voldoende is vastgelegd.

Eerder ontvingen alle telers 150 euro per ton. Voor haver en omschakelingsgraan volgt nu een aanvulling van 25 euro, waarmee het totaal uitkomt op 175 euro per ton. Voor overige granen komt er 50 euro bij, waarmee aan deze telers nu 200 euro per ton is uitgekeerd.

Agrifirm laat weten dat de handel in biologisch graan nu vrij rustig is. Van een grote fluctuatie zoals bij gangbaar was in de biologische markt veel minder sprake. “Hoewel het tarweareaal biologisch dit jaar flink is teruggelopen, heeft Europa voldoende aanbod. Molenaars hebben zich inmiddels voor een groot deel ingedekt. Het aanbod van haver is dit jaar erg groot, maar door de goede kwaliteit die we kunnen leveren heeft dat niet geleid tot problemen bij de afzet.”

Elke vrijdag de stand van zaken van de internationale graanmarkt, met o.a. nieuwe noteringen en artikelen die normaal alleen voor abonnees zijn. Schrijf je in voor de Graanmarkt nieuwsbrief

Meer informatie over de prijzen van granen vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • Tarwe
  • Mais
  • Sojabonen