AlgemeenNieuws

Agrifirm: hogere fusiekosten dan verwacht

Apeldoorn – De eenmalige fusiekosten vallen voor Agrifirm 5 miljoen euro hoger uit. Dat bleek tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

De totale eenmalige kosten bedragen 25 miljoen euro, waar eerder gerekend was op 20 miljoen euro. In 2011 is 22 miljoen van dit bedrag uitgegeven en in 2011 volgt nog eens 3 miljoen.

De coöperatie is in 2010 ontstaan uit een fusie van het oude Agrifirm en Cehave Landbouwbelang. Volgens Agrifirm vallen de voordelen uit de fusie wel hoger uit, waardoor de extra kosten in vijf jaar worden terugverdiend. Agrifirm becijfert de jaarlijkse fusievoordelen nu op 21 miljoen euro, waar eerder was uitgegaan van 20 miljoen euro.

Agrifirm boekte in 2010 een omzet van 2 miljard euro en een winst van 24,7 miljoen euro. In februari 2012 wordt 11 miljoen euro als ledenvoordeel uitgekeerd. In januari dit jaar werd al 8 miljoen euro aan klantenkorting uitgekeerd. Nog eens 800.000 euro aan klantenkorting is alvast gereserveerd voor 2012.

Hoewel de sector in met name de varkenshouderij momenteel wel penibel is, wordt het ledenvoordeel uitgesteld tot februari 2012. Hiermee houdt het nieuwe Agrifirm zich aan de systematiek van het oude Agrifirm. ”Onze leden in het Zuiden zullen moeten wennen”, aldus topman Kees Sijssens. De systematiek van latere uitkering is gekozen om klanten te binden.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Beheer
WP Admin