AlgemeenAchtergrond

Aanleg Wieringerrandmeer kan beginnen

De aanleg van het Wieringerrandmeer kan in 2011 beginnen.

Dat maakte de provincie Noord-Holland vandaag bekend. De eerste fase van de aanleg is mogelijk, nu de problemen met de financiering zijn opgelost. De provincie heeft onderhandeld met private partijen over de financiering van het megaproject in de Kop van Noord-Holland. In de beginfase wordt een deel van het meer aangelegd en worden 233 woningen gebouwd.

De economische crisis dreigde roet in het eten te gooien. De provincie en de private partijen willen kosten en opbrengsten in evenwicht houden. Het Wieringerrandmeer wordt daarom in fases aangelegd, waarbij steeds wordt gelet op de actuele economische situatie. De grootste opbrengsten komen volgens Noord-Holland pas in de laatste fases van het project.

Gedeputeerde Laila Driessen vindt de aanleg van het meer belangrijk. “Het Wieringerrandmeer draagt bij aan de sociaal-economische ontwikkelingen in de kop van Noord-Holland. Dat vinden ondernemers in de regio ook. Daarbij geeft het Wieringerrandmeer een impuls aan de recreatieve mogelijkheden en daarmee indirect aan een prettige leefomgeving.”

Beheer
WP Admin