RundveeNieuws

A-ware koopt praktijkbedrijf Oenkerk

Oenkerk – De A-ware Food Group heeft het praktijkcentrum voor de melkveehouderij in Oenkerk overgekocht van melkveehouder Willem Dijkstra.

A-ware wil zowel de boerderij, de kaasmakerij als de klaslokalen zelf gaan gebruiken. De kaasmakerij kan worden gebruikt als proefinstallatie, de leslokalen worden in eerste instantie gebruikt voor de verdere scholing van eigen personeel en de boerderij met zo’n 100 hectare grond wordt gewoon ingezet als melkveebedrijf. Op het bedrijf kunnen maximaal 210 koeien worden gehouden.

A-ware kan het bedrijf voorlopig echter nog niet gebruiken, omdat het bedrijf tot 2015 is verhuurd aan de Dairy Campus Leeuwarden. Die heeft het gebouw en de gronden nog nodig totdat de Campus in volle omvang in bedrijf is op de nieuwe locatie.

Het PTC is in de afgelopen periode van zo’n anderhalf jaar diverse malen van eigenaar gewisseld. Begin 2012 probeerde toenmalig eigenaar Aeres Groep in Ede het bedrijf te verkopen aan ondernemer Rinse Koostra. Die kreeg de financiering echter niet rond. In de zomer van 2012 werd bekend dat een ander in de race was. Melkveehouder Willem Dijkstra uit Ee had belangstelling en kocht het bedrijf. Hij wilde er met zijn zoon verder gaan ondernemen. Nu blijkt Dijkstra het bedrijf weer te hebben overgedaan aan A-ware Food Group.

Beheer
WP Admin