header

 

hans van arendonk

Johan van Arendonk, Chief Innovation & Technology Officer Hendrix Genetics 

I was born on September 13, 1958 on a dairy farm in Bavel. I received my MSc-degree in Animal Science in 1982 at the WageningenUniversity. In 1985, Ireceived my PhD-degree at the Wageningen University. From 1985 onwards, I worked at the Department of AnimalBreeding of the Wageningen University. In 1988, I spend sixmonths at the Centre for Genetic Improvement in Livestock of the University of Guelph (Canada). In 1998, I was promoted to personal chair and in 2002 and became full professor in Animal Breeding and Genetics. The emphasis in my career changed from doing research myself to coaching people involved in research and training, to teaching to new generation and to building and managing a team of professionals.Under my leadership, the animal breeding and genomics centre at Wageningen University and Research (WUR) has become one of the top groups at the university and in its domain internationally. In January 2016, I started as Chief Innovation & Technology Officer at Hendrix Genetics. In this role, I contribute to strengthening the research and product development activities in the different speciesin line with our vision “Better breeding today. Brighter life tomorrow”.

   
martijn steenaert

Martijn Steenaert, Varkensdierenarts Boehringer Ingelheim

In 1997 is Martijn afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde Utrecht met differentiatie landbouwhuisdieren. Tot 2010 heeft hij practicus landbouwhuisdieren gedaan. Vanaf 2002 tot 2010 was hij mede-eigenaar GELRE Dierenartsen en later ook van VOF de Oosthof, tevens zit hij in het dagelijks bestuur voor deze twee bedrijven. Van 2007 tot 2013 is Martijn bestuurslid Vakgroep Gezondheidszorg Varken (KNMvD) en vanaf 2011 is hij varkensdierenarts bij Boehringer Ingelheim.

   
john geurts

John Geurts, Algemeen directeur Nijsen/Granico

John is sinds 2013 werkzaam bij Nijsen/Granico als Algemeen Directeur.  Opleidingen in bedrijfseconomie, finance en informatica en gewerkt in sectoren als machinebouw, retail & groothandel en agrofood. In deze sectoren was hij een groot deel van zijn tijd bezig met strategie, innovatie en nieuwe businessmodellen. John is naast zijn werkzaamheden voor Nijsen/Granico ook lid van diverse innovatiecommissies en mede oprichter van/ aandeelhouder in een bedrijf in smart technologies.

   
bram jansen 

Bram Jansen, Hoofd Verkoop Nijsen/Granico

Bram Jansen is Hoofd Verkoop bij Nijsen/Granico in Veulen (Venray). Na zijn studie Agrarische Bedrijfskunde aan HAS Den Bosch, deed hij een aantal jaar bedrijfseconomische kennis op bij een gerenommeerd accountantskantoor in de Agrarische sector. Daarnaast was hij ruim tien jaar mede-ondernemer van het ouderlijk varkensbedrijf met 600 zeugen en 5000 vleesvarkens. Voor ZLTO Land van Maas en Waal heeft Bram zich als bestuurslid ingezet voor de portefeuilles Varkenshouderij en Ruimtelijke Ordening i.v.m. het bestemmingsplan. Inmiddels werkt Bram zo’n 6 jaar bij Nijsen/Granico waar hij begon als specialist Varkens.

   
 

Herman Prüst, Dierenarts en Technical & Marketing Manager Swine Hipra Benelux

In 2001 is Herman afgestudeerd aan de facuteit diergeneeskunde in Utrecht en hij heeft daarna 7 jaar in de praktijk gewerkt, onder ander als varkensdierenarts. Vervolgens heeft Herman 5 jaar bij Pfizer gewerkt en nu al weer ruim 5 jaar bij HIPRA. In zijn vrije tijd doet hij graag activiteiten met zijn Land Rover, kampeert graag of hij is aan het sporten.

   

Han Swinkels, Interim manager VIC Sterksel 2015 en Lector duurzame veehouderijketens 2012-2015, Dagvoorzitter 

Han Swinkels heeft Dierwetenschappen in Wageningen en Blacksburg (VS) gestudeerd. Na zijn studie heeft hij uitgebreide werkervaring opgedaan in de Agro&Food-sector met specialisatie in de dierlijke sectoren. Ruim 13 jaar werkte Han in diverse functies voor de business units Livestock Research en Food&Biobased Research van Wageningen Universiteit en Research centrum. Daarna was hij werkzaam als manager dierlijke sectoren bij ZLTO en de daaraan gelieerde federatie LTO Nederland. Sinds 2010 werkt hij als zelfstandig adviseur voor bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen, waar hij in onderlinge samenwerking en met betrokkenheid van maatschappelijke organisaties duurzame vernieuwingen realiseert in de Agro&Food-sector, met focus op de veehouderijketens.

 


quote kees


Partners:

agruniek rijnvalleiboehringerarvalis-robahipratopigsmsdnijsen granicopreferentlintjeshofstal van de toekomstagro topshop

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.