header

 

Sprekers

 

hans van arendonk

Johan van Arendonk, Chief Innovation & Technology Officer Hendrix Genetics 

I was born on September 13, 1958 on a dairy farm in Bavel. I received my MSc-degree in Animal Science in 1982 at the WageningenUniversity. In 1985, Ireceived my PhD-degree at the Wageningen University. From 1985 onwards, I worked at the Department of AnimalBreeding of the Wageningen University. In 1988, I spend sixmonths at the Centre for Genetic Improvement in Livestock of the University of Guelph (Canada). In 1998, I was promoted to personal chair and in 2002 and became full professor in Animal Breeding and Genetics. The emphasis in my career changed from doing research myself to coaching people involved in research and training, to teaching to new generation and to building and managing a team of professionals.Under my leadership, the animal breeding and genomics centre at Wageningen University and Research (WUR) has become one of the top groups at the university and in its domain internationally. In January 2016, I started as Chief Innovation & Technology Officer at Hendrix Genetics. In this role, I contribute to strengthening the research and product development activities in the different speciesin line with our vision “Better breeding today. Brighter life tomorrow”.

   
henk overbeek

Henk Overbeek, Directeur Agro Alfa Accountants en Adviseurs

Henk Overbeek heeft de HAS in Deventer afgerond. Vervolgens heeft hij Agrarische Economie gestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Sinds 1998 is hij werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs als bedrijfskundig adviseur, met als specialisatie intensieve sectoren. Bij Alfa heeft Henk zich breed ontwikkeld op diverse terreinen, van mestwetgeving tot aan fiscaliteit. Sinds 2010 is hij directeur agro in Barneveld, waarbij een groot deel van de werkzaamheden nog steeds bestaat uit de directe advisering. Hierbij ligt de focus op bedrijfsontwikkeling, dit kan uitbreiding, staking of overname zijn.

   
martijn steenaert

Martijn Steenaert, Varkensdierenarts Boehringer Ingelheim

In 1997 is Martijn afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde Utrecht met differentiatie landbouwhuisdieren. Tot 2010 heeft hij practicus landbouwhuisdieren gedaan. Vanaf 2002 tot 2010 was hij mede-eigenaar GELRE Dierenartsen en later ook van VOF de Oosthof, tevens zit hij in het dagelijks bestuur voor deze twee bedrijven. Van 2007 tot 2013 is Martijn bestuurslid Vakgroep Gezondheidszorg Varken (KNMvD) en vanaf 2011 is hij varkensdierenarts bij Boehringer Ingelheim.

   
niki nuijten 

Niki Nuijten, Marketing Manager Swine MSD Animal Health

Tijdens haar studie Veehouderij aan de HAS in den Bosch ontstond Niki’s passie voor de varkenshouderij. Niki koos ervoor haar Master studie Dierwetenschappen te volgen aan Massey University in Nieuw Zeeland.
Na haar studie ging ze in de varkenshouderij aan de slag in verschillende functies als bedrijfsbegeleider. Sinds ruim 2 jaar werkt Niki als Marketing Manager Swine voor MSD Animal Health naast deze functie is zij ook voorzitter van de “stuurgroep conferentie” bij Agrivaknet.

   
pieter van rengen

Pieter van Rengen, Dierenarts, specialisatie varkens, Lintjeshof Dierenartsen

Studie dierenarts afgerond op de universiteit van Gent in 1999. Begonnen bij DAP Lintjeshof als dierenarts landbouwhuisdieren en al snel volledig toegespitst op varkens.

   
herman prust

Herman Prüst, Dierenarts en Technical & Marketing Manager Swine Hipra Benelux

In 2001 is Herman afgestudeerd aan de facuteit diergeneeskunde in Utrecht en hij heeft daarna 7 jaar in de praktijk gewerkt, onder ander als varkensdierenarts. Vervolgens heeft Herman 5 jaar bij Pfizer gewerkt en nu al weer ruim 5 jaar bij HIPRA. In zijn vrije tijd doet hij graag activiteiten met zijn Land Rover, kampeert graag of hij is aan het sporten.

   
hans verhoeven 

Hans Verhoeven, Eigenaar De Hoeve BV

Hans Verhoeven heeft samen met zijn vrouw Diny een gesloten varkensbedrijf in Valkenswaard. In 1997 startte hij Keten Duurzaam Varkensvlees. Nu runt Hans naast zijn boerderij samen met zijn twee compagnons de Hoeve Certificering en de Hoeve Innovatie. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor de certificering, innovatie en ontwikkeling van het eisenpakket van Keten Duurzaam Varkensvlees. Daarnaast fungeert de boerderij van Hans als demobedrijf voor KDV. Alle innovaties en ontwikkelingen worden hier eerst getest voordat ze bij alle varkenshouderijen van de keten worden toegepast.

   
rob bergsma 

Rob Bergsma, Senior Genetics Topigs Norsvin

Rob Bergsma is geboren op 8 April 1960 in Sint Laurens (thans gemeente Middelburg), in de provincie Zeeland. Na het voltooien van de Hogere Landbouwschool in Dordrecht en de Hogere kadercursus pluimvee- en varkenshouderij in Almelo, trad hij in dienst als fokkerij-assistent bij het toenmalige Varkens Onderzoek Centrum Nieuw Dalland BV. in Merselo, in de provincie Limburg. Inmiddels is hij na een aantal fusies in de varkensfokkerijwereld, werkzaam als senior geneticist bij het Topigs Norsvin Research Center in Beuningen.
In 2011 ronde hij zijn promotie onderzoek aan de Wageningen universiteit af met een onderzoek getiteld: “Genetic aspects of feed intake in lactating sows”.
Naast fokwaardenschatting, houd hij zich heden ten dage bezig met onderzoek naar nieuwe fenotypen om voer efficiëntie van varkensvleesproductie te (blijven) verbeteren. Te denken valt daarbij aan:  darmflora, verteerbaarheid, gedrag en metabolieten. En de daarvoor gebruikte technieken zoals camera’s en NIRS. In de fokwaardenschatting is het optimaliseren van het gebruik maken van informatie van gekruiste dieren inclusief hun DNA-profiel een belangrijk en actueel onderwerp.

   
eelco van de hoef

Eelco van de Hoef,  Innovatie en productmanager AgruniekRijnvallei

Eelco is opgegroeid op een gemengd veehouderij bedrijf (varkens, kippen en koeien). Hij is in 1996 afgestudeerd aan de HAS in Dronten. Na zijn studie is hij aan de slag gegaan bij AR heeft daar verschillende functies in de varkenshouderij vervuld. Nu is Eelco werkzaam als commercieel innovatie- en productmanager varkenshouderij.

   
marcel schennink Marcel Schennink, Voedingsexpert AgruniekRijnvallei
   
ruth van der haar

Ruth van der Haar, Zeugenbedrijf Van der Haar

Ruth runt samen met haar man Jan een varkensbedrijf met 240 zeugen en verzorgen 500 vleesvarkens in een huurstal. Daarnaast hebben we 1300 vleesvarkens in een voergeldstal.
De varkens worden gehouden binnen het concept ketenduurzaamvarkensvlees. Sinds 2014 werken we met electronische oormerken bij de biggen.

   
ad just bouwman  Ad-Just Bouwman, To Adjust improvisatie cabaretier
   

Han Swinkels, Interim manager VIC Sterksel 2015 en Lector duurzame veehouderijketens 2012-2015, Dagvoorzitter 

Han Swinkels heeft Dierwetenschappen in Wageningen en Blacksburg (VS) gestudeerd. Na zijn studie heeft hij uitgebreide werkervaring opgedaan in de Agro&Food-sector met specialisatie in de dierlijke sectoren. Ruim 13 jaar werkte Han in diverse functies voor de business units Livestock Research en Food&Biobased Research van Wageningen Universiteit en Research centrum. Daarna was hij werkzaam als manager dierlijke sectoren bij ZLTO en de daaraan gelieerde federatie LTO Nederland. Sinds 2010 werkt hij als zelfstandig adviseur voor bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen, waar hij in onderlinge samenwerking en met betrokkenheid van maatschappelijke organisaties duurzame vernieuwingen realiseert in de Agro&Food-sector, met focus op de veehouderijketens.

 


quote kees


Partners:

agruniek rijnvalleiboehringerarvalis-robahipratopigsmsdnijsen granicopreferentlintjeshofstal van de toekomstagro topshop

Evenementen van Boerderij. Dat je 't weet.