Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Varkens spelen geen rol bij verspreiding Covid

Uit het onderzoek naar de verspreiding van SARS-CoV-2 blijkt dat er geen aanwijzingen zijn voor verspreiding van het virus op varkensbedrijven.

Covid-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2. Het onderzoek van onder andere de Universiteit van Utrecht, Erasmus MC en de Gezondheidsdienst voor Dieren startte in april in de regio Uden/Gemert-Bakel.

Op grond van de informatie stellen de onderzoekers dat de rol van varkens in de Covid-epidemie verwaarloosbaar is. Dit melden de ministeries van Landbouw en Volksgezondheid. Doel van het onderzoek was het uitsluiten van efficiënte verspreiding van het virus onder varkens. Uit eerder onderzoek bleek al dat varkensvlees in slachthuizen ook geen verspreider van Covid is.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • kleine boer

  uhm boerderij niet om het een of ander maar honden en katten dragen het virus wel bij blijkt uit de brief van de jong en schouten komt daar nog een artikel over?

 • Zuperboer

  @kleine boer; Boerderij is dan wel de Story voor boeren, maar je kunt ze niet verplichten om over honden of katten te gaan schrijven. Kortom, topics over landbouwhuisdieren daar is Boerderij het aan haar stand verplicht om ze te analyseren, honden en katten maken géén deel uit van de populatie landbouwhuisdieren.

 • f.p.zomer

  Oei,dat is een tegenvaller voor alle veeverminderaars.

 • kleine boer

  zuperboer maar bij vele loopt wel een hond en/of kat op het bedrijf....

 • Kelholt

  Hebben de Universiteit van Utrecht, Erasmus MC en de GGD Uden/Gemert-Bakel ook onderzoek gedaan naar de relatie Carnaval en Covid?

  Maar geen paniek. Alle nertsen in Nederland zijn vernietigd dus zal het met Covid-19 ook wel snel gebeurt zijn toch?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.