Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Geen boete na stikken 900 varkens tijdens hitte

Inspectiedienst NVWA geeft geen boete aan een varkenshouder waar vorig jaar 900 varkens stikten.

De dieren waren in juni 2019 gestikt doordat het ventilatiesysteem in de stal was uitgevallen. Het alarm van het systeem werkte niet goed en alarmmeldingen werden genegeerd. De NVWA legde de eigenaar van de dieren destijds een boete op omdat hij ze niet de nodige zorg had gegeven.

Varkenshouder emotioneel en financieel zwaar getroffen

Op die boete werd teruggekomen. “In het onderhavige geval was de betrokken ondernemer niet alleen emotioneel, maar ook financieel reeds zwaar getroffen door dit betreurenswaardige incident. Het opleggen van een bestuurlijke boete werd in dit geval dan ook niet evenredig, noch doelmatig geacht”, schrijft de NVWA.

Het besluit van de NVWA werd bekendgemaakt door Animal Rights en bevestigt bij het ANP. Animal Rights is woedend en overweegt juridische stappen.

Eén reactie

  • farmerbn

    Moet niet gekker worden

Of registreer je om te kunnen reageren.