Foto: Fotostudio Atelier 68 VarkensNieuws

ZLTO zoekt varkenshouders voor verlaging antibiotica

ZLTO roept varkenshouders op om mee te doen aan een traject om hun antibioticagebruik te verlagen. Het gaat om bedrijven in de signalerings- of actiewaarde.

Vorig jaar is ZLTO met dit project gestart met 35 bedrijven, maar er is nog ruimte voor zo’n 20 bedrijven. Het project, mogelijk gemaakt door ZonMW, LIB, LTO Noord en POV, loopt tot eind 2022.

Eigen aanpak en coaching

Elk bedrijf krijgt voor een periode van twee jaar een eigen aanpak en coaching. Dit gaat in overleg met het managementteam (dierenarts, voeradviseur) van de varkenshouder. Het idee is dat een coach het team versterkt waardoor processen beter en meer gestructureerd lopen, evenals de communicatie.

Bedrijven kunnen meedoen als ze bij zeugen en vleesvarkens een dierdagdosering hebben boven de 5 of bij speenbiggen boven de 20. In de groep die nu draait zijn op verschillende vlakken maatregelen genomen zoals inzet van protocollen, kleine en grote aanpassingen aan de stallen, verbeteren van communicatie met medewerkers en aangepaste vaccinatieschema’s.

Ondernemers met interesse kunnen een mailtje sturen naar annick.spaans@zlto.nl.

Beheer
WP Admin