Varkenshouderij

Nieuws

Varkensprijs blijft stabiel

Vleesconcern Vion laat zijn varkensprijs opnieuw een pas op de plaats maken. Voor de zesde week op rij noteert Vion € 1,47 per kilo geslacht gewicht.

Exclusief btw komt dat neer op € 1,349 per kilo geslacht gewicht. Ook DCA laat zijn beursprijs deze week staan op € 1,34 per kilo geslacht gewicht. De varkensmarkt lijkt zich daarmee ook deze week op het bestaande prijsniveau te handhaven.

De Duitse varkensmarkt worstelt nog steeds met de exportblokkades door AVP en de afgenomen slachtcapaciteit door coronabesmettingen in slachterijen. Maar ondanks het groeiende overaanbod en de stijgende slachtgewichten, houdt de Duitse markt de rug recht. Ook deze week verwacht varkenshoudersvakbond ISN onveranderde noteringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.