Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Een halve euro premie voor HyCare-varkens

Vleesverwerker Best Star Meat betaalt 50 cent premie per vleesvarken als deze volgens het HyCare-principe van MS Schippers zijn gehouden.

De premie wordt alleen uitgekeerd als een bedrijf ook werkelijk HyCare-gecertificeerd is, vertelt Chris van den Borne, HyCare-manager varkenshouderij van Schippers in Zuid-Nederland.

Eigen vleesketen

Best Star Meat heeft een eigen varkensvleesketen met boeren die voor hen Beter Leven-varkens produceren. Met HyCare wil Best Star Meat de basisgezondheid van de varkensbedrijven in hun keten verhogen, is de uitleg. Dit moet leiden tot minder gebruik van antibiotica. MS Schippers is er tevens van overtuigd dat de HyCare-varkens niet meer een salmonellascore 3 krijgen, hoog risico. Als de varkensbedrijven toch in categorie 3 komen, dan betaalt MS Schippers de abonnementskosten voor HyCare terug aan de boer.

Uitstraling

Gezonde varkens en voedselveiligheid zijn begrippen waar het vleesbedrijf zich graag mee profileert. Best Star Meat heette voorheen Meat Friends en behoort tot de Van Loon groep.

Laatste reacties

 • Komt goed

  Biggen moeten wel haar een Hycare mester anders werkt het niet

 • varken23

  Abonnementskosten van €0,85 per dier per maand. En investeren in het vloerenplan door coaten en deels vervangen van vloeren met kosten van €80.000-150.000. Ik vraag me af of het wel aantrekkelijk is, de winst van hygiënisch werken zit hem vooral in het bedrijfsresultaat en niet in een toeslag, daar heb je geen abonnement of producten van schippers voor nodig, dit lijkt meer op winkelnering.

  Hygiënisch werken kan ook zonder dure investeringen (die je dan bij schippers moet doen). Kom het vaak genoeg tegen. Zoek liever een vakkundige oplossing ipv van een commerciële 'oplossing'.

  Dat meesnoepen van derde probeer ik te voorkomen, wordt de sector alleen maar zwakker van.
  Resultaat kun je niet kopen via derden, dat moet je met vakmanschap doen. Dat resulteert in het hoogste resultaat(kwaliteit en netto financieel).

Of registreer je om te kunnen reageren.