Varkenshouderij

Nieuws 7 reactieslaatste update:31 jan 2020

Janssen (POV): extra geld is niet nodig

De POV schat in dat het beschikbare budget voor de Saneringsregeling Varkenshouderij, € 180 miljoen, niet of slechts gering hoeft te worden opgerekt.

Dat stelde voorzitter Linda Janssen van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) tijdens een inleiding op het Congres Hogere Varkensgezondheid.

‘503 stoppers blijven er geen 503’

“Minister Schouten is op zoek naar extra geld voor de ‘overtekende‘ saneringsregeling”, stelde Janssen. “Ik heb haar gewaarschuwd dat ze niet te positief moet zijn in haar inschatting van aantal stoppende bedrijven. Die 503 stoppers blijven er geen 503 als de handtekening gezet moet worden. Veel ondernemers schaken namelijk op meerdere borden, met bijvoorbeeld AVP en de huidige varkensprijzen in het achterhoofd. En daarbij; er is een einde aan sanering. De tijd van opbouw is aangebroken. Er zijn nog weinig bouwaanvragen en de euforie in de sector ontbreekt, maar dat komt weer op gang.”

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  tel daarbij nog op de bedrijven die niet in aanmerking kunnen komen, zoals bv niet het aantal punten kunnen halen wat betreft geur overlast, ik ken er enkele die ondanks ze niet aan de regels voldoen, toch ingeschreven hebben, volstrekt kansloos. en dus afvallers

 • agratax(1)

  @boerkebrabant. Het aantal punten worden opgerekt om zo de stikstof doelstelling eerder te halen. Niets is zo veranderlijk dan de Politiek. Laat de minster alle boeren die aangegeven hebben om met vervroegd pensioen te gaan met geld toe belonen door gehoor te geven aan hun wens.

 • massy

  Dat zou je dan toch in andere gebieden kunnen gebruiken daar zijn ook wel bedrijven die op deze manier willen stoppen.

 • boerkebrabant

  het is een europese regel ,met volgens mij ook nog europees geld die comform de spelregels gespeeld gaat worden, dan moet het wel kloppen,

 • veulen

  Wat is dat nou voor zeggen. de sector geld weigeren. Ze is schijnbaar tegen stoppers

 • Henk 7

  180 miljoen klinkt best veel maar voor 500 stoppers is het niks voor de vissers wordt 200 miljoen betaald. Ik weet niet om hoeveel boten dit gaat maar volgens mij zijn dat dure bootjes

 • bankivahoen

  Veulen@, dat heb je goed gezien , velen zijn tegen een goede uitkoop van boeren die willen stoppen( omdat ze op leeftijd geraken of kansloos zijn tegen de opgelegde kostprijsverhoging die de opgelegde wetgeving met zich meebrengt). Ze hebben niet in de gaten dat de overgebleven sectoren gebaat zijn bij een minimale hoeveelheid boeren. Het word pas goed voor die paar overgebleven boeren als er velen gestopt zijn. Deze overwinnaars gaan WEL gouden tijden tegemoet en straks ZELF regels maken aan WIE hun producten nog mogen kopen. Kortom : sta toe dat extern salderen WEL mag buiten de agrisectoren!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.