Varkenshouderij

Nieuws

Compaxo gaat op zaterdag varkens slachten

Vleesbedrijf Compaxo gaat ook aanstaande zaterdag varkens slachten.

Dat laat het bedrijf desgevraagd weten. De vraag naar varkensvlees uit China speelt mede een rol in deze beslissing. Bovendien wil de slachterij iets meer ruimte krijgen in de planning; klanten willen op tijd hun order ontvangen.

Het is nog onzeker of ook de komende weken op zaterdag wordt geslacht bij Compaxo. Dat wordt van week tot week beslist. Er moeten sowieso voldoende varkens zijn. Komende zaterdag slacht Compaxo ongeveer 80% van het aantal varkens dat ze normaal op een doordeweekse dag aan de haak krijgen.

Slachtaantallen lopen op

Andere Nederlandse slachterijen slachtten onlangs ook op zaterdag. Uit de cijfers van RVO.nl blijkt dat de slachtaantallen oplopen. Na een periode van een kleiner aanbod afgelopen zomer kwamen in week 36 weer meer dan 300.000 varkens aan de haak in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.