Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Verharde buitenloop optie voor stoppende varkenshouder

Met een verharde buitenloop kunnen varkenhouders ook na 1 januari 2020 mogelijk toch doorgaan.

Varkenshouders die deelnemen aan de stoppersregeling ‘Actieplan Ammoniak Veehouderij’ kunnen met een verharde buitenuitloop mogelijk eenvoudig aan de eisen van het besluit ‘Emissiearme Huisvesting’ voldoen. Zo kunnen deze varkenshouders ook na 1 januari 2020 actief blijven. Dat meldt DLV op zijn website.

Ammoniaksaldering kan geld opleveren

Voor varkens die verharde buitenuitloop wordt aangeboden gelden vanaf 1 januari geen strengere emissie-eisen. Met een verharde buitenuitloop blijven vergunningen behouden en kan ammoniaksaldering, afhankelijk van de bedrijfsspecifieke situatie, mogelijk geld opleveren.

In Noord-Brabant is het wegens de aangescherpte ammoniakreductie-eisen (bovenop landelijke wetgeving) van 1 januari 2020 niet mogelijk om met verharde buitenuitloop aan de emissiearme houderij-eisen te voldoen, aldus DLV.

Door de verbeterde marktsituatie kan de animo onder stoppers om toch door te gaan de laatste maanden zijn toegenomen, zo denken ze bij de adviesdienst.

Laatste reacties

 • Tijd om te stoppen!!!!!!!!!!!!!
  Als de twijfelaar nog niet weet wat hy wil,,, Dan is het nu de tijd om te stoppen
  Nu brengen de varkens nog geld op!!! Er hoeft maar iets te gebeuren en de prijzen komen in de neerwaartse spiraal terecht.
  Als je dan nog moet stoppen, stop je met een lege portemonnee.. de dieren brengen minder op en de rechten ook..
  Maar ik denk dat er hier in varkensland veel partijen er baat bij hebben dat de mensen de keuze gaan uitstellen,,
  Iedereeen verdient er aan, behalve de boer die blijft twijfelen,.....
  Groet een varkensboerke

 • john***

  Ook de boeren die door willen zien de twijfelaars graag stoppen maar het is ieders goed recht om zelf een keuze te maken. Gezien de huidige stikstof problematiek is het ieders goed recht om een vergunning met uitloop aan te vragen. En dan met het salderen de euro s te vangen voor.de ruimte die anders naar schiphol en het wegennetwerk zou gaan. Of er ooit in een varken ik die stal met uitloop komt te zitten is een 2e..

 • Muito

  Inderdaad. Goed bezig dlv. Zet jullie juristen er maar op op die klojo’s in den haag terug te pakken met hun waanzinnige ideeën. Als de boer weg moet uit het land, moeten ze daar maar eens flink voor betalen

 • Zo is het,! Muito heeft een punt als je in een NIET overlastgebied woont ,veroorzaak je dus GEEN o er last , welke reden blijht er dan nog over voor de overheid . MENSEN laat je niet wegpesten ,kom op voor de jou toegewezen rechten .

 • drikhend

  Eindelijk wordt het weer wat intressanter om mogelijkheden te gebruiken die er dus nog zijn . En of dat deze boeren doorgaan of stoppen maakt op de varkensprijs niets uit . Ze lopen zelf gewoon het risico van eventueel verlies op termijn . Maar kan ook gunstig uitpakken . Dit is denk ik aan de gene wie het betreft zelf te beslissen . Hij of zij weet zijn eigen financieele positie . En als er geen of weinig vaste lasten zijn dan is de gok niet zo groot . En bang laten maken dat welke rechten dan ook nu duur zijn en later waarschijnlijk niet meer . Is zelfde verhaal als varkens prijzen wie het weet mag het zeggen . Als er via opkopen rechten verdwijnen dan zal de markt voor rechten waarschijnlijk niet slecht worden . Want als de twijfelaar doorgaat gaat de echte zeker niet stilzitten .En fiscaal kan het een en ander soms ook de beslissing om te stoppen ook weer ongedaan te maken en door te gaan .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.