Varkenshouderij

Nieuws

Varkensprijs Vion stijgt met € 0,10 naar € 1,93

De vleesvarkensprijs van Vion stijgt met € 0,10 en komt daarmee op € 1,93 inclusief btw per kilo geslacht gewicht.

De varkensmarkt raakt in Nederland en Duitsland vaster gestemd. Dat is mede te danken aan een vlotter verlopende vleesverkoop, nu groepen consumenten terugkomen van buitenlandse vakanties. Bovendien loopt de export van varkensvlees naar Azië, lees China, vlot door.

Het aanbod varkens is daarbij al een tijd matig en de slachtgewichten zijn de laatste weken teruggevallen. Die naweeën van zowel de krappe biggenmarkt in het voorjaar als de recente periode met extreem warm weer, ebben langzaam weg.

Prognose: prijs stijgt

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.