Varkenshouderij

Nieuws 10 reacties

Dierenactivisten stelen biggen uit kraamstal

Dierenactivisten van Animal Liberation Front hebben eind juli 3 biggen gestolen op een varkensbedrijf. De dierenactivisten publiceerden een video van hun daad op YouTube.

In de video is te zien hoe de biggetjes ’s nachts worden meegenomen, waarna ze later flesvoeding krijgen aangeboden. In een statement op haar website veroordeelt de Producenten Organisatie Varkenshouderij de actie. Volgens de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is het ‘buitengewoon onverantwoord om dergelijke jonge dieren bij hun moeder weg te halen’.

Het is onduidelijk waar de biggen zijn en of ze nog leven. POV vreest dat de biggen het niet gaan redden. Ze zijn te jong om het in deze fase van hun leven zonder moederzorg en -melk te kunnen stellen.

Herken je de stal? Meld het POV

POV is op zoek naar de boerderij waar de biggen zijn meegenomen en heeft contact opgenomen met de politie. POV wil dat de daders hard worden aangepakt. De organisatie roept varkenshouders en erfbetreders op het filmpje goed te bekijken, in de hoop dat de stal wordt herkend.

Laatste reacties

 • doremalen

  Laat je kop dan ook zien als je lef hebt

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • missis

  wat een dierenbeulen.......

 • Gat

  Welk nut heeft het om 3 biggen mee te nemen. Welk wereld wonder ga je daarmee bewerkstellen. Hoezo kansloos.

 • varken23

  Wat is de speenleeftijd van deze biggen?

 • Bennie Stevelink

  Ik zie op het filmpje dat iedere big alleen in een kooi zit. Biggen zijn nestdieren die met meerderen bij elkaar kruipen. Net als jonge honden of katten in een nest.
  Kalveren zijn veel meer individuele dieren, omdat een rund een prairiedier is zonder nest, en een kalf in de regel als éénling geboren wordt. Maar als een kalf de eerste twee weken in een eenlingbox zit moet je eens wat horen van die activisten.

 • Vhouder

  gewoon smerig tuig

 • veldzicht

  Wat een achterlijk filmpje,typisch iets van lui die nergens verstand van hebben.Dat ene krasje op de snuit van dat biggetje moet dat het grote publiek er van overtuigen hoe verschrikkelijk het in de varkenshouderij is? Ik vind het meer een promotie film voor de varkenshouderij alles zag er goed uit en blijkbaar konden ze niks vinden om de boer aan de schandpaal te nagelen.

 • ENDE902

  Als ik het filmpje bekijk trek ik de conclusie. Pure propaganda t.b.v. hun eigen ontoereikende ideologie.

 • porky power

  Zo lang onze. Slappe regering en rechters hier niet tegen op treden zullen ze steeds brutaler worden dit tuig
  Totdat ze een keer s nachts de verkeerde tegen komen en het fout afloopt en dan zijn wij weer de kwaaie pier

 • info48

  Bouke Poelsma verwoord het zeer lief: in de Groene Dieren taal heet het zo: Inbrekers zijn de kraamafdeling binnen gedrongen en hebben drie pasgeboren Baby varkentjes wreed bij de moeder weg geroofd!! Door deze onmenselijke actie zijn de babies ten dode opgeschreven want ze ontberen de eerste moedermelk.
  Wanneer het dieren asiel waar de babies werden aangeboden geen aangifte doet bij de politie maken ze zich medeplichtig aan roof en een zekere dood door schuld van de baby varkentjes.

  De lieve verslaggeving van de Boerderij nodigt de landelijke bladen beslist niet uit het ook te publiceren

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.