Varkenshouderij

Nieuws 12 reactieslaatste update:18 jun 2019

Plus haalt Hamletz-varkensvlees uit het schap

Als gevolg van tegenvallende verkopen haalt Plus het Hamletz-varkensvlees uit het schap.

Samen met de andere leden van inkoopcombinatie Superunie is besloten de proef met het 2-sterrenvlees van Annechien ten Have te stoppen. Volgens Plus vallen de verkopen tegen, ook de vierkantsverwaarding van de varkenskarkassen verloopt niet naar wens. Dat de verkoop van het 2- sterrenvlees slecht liep, heeft onder meer te maken met de beperkte prijsafstand tussen 2- en 3-sterrenvlees en het grote prijsverschil met 1 ster Beter Leven-vlees, verklaart Plus.

Lees ook: Winnaar Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019: Hamletz

Vervolg pilot met Hamletz

Superunie heeft de deur voor het Hamletz-vlees niet definitief dichtgegooid. Er is nog overleg met Ten Have over een vervolg van de pilot. Een klein jaar geleden zei Denise Dijkhof, categorymanager van Plus, dat zij graag schapruimte vrijmaakt voor het Hamletz-varkensvlees. Achteraf blijkt de verkoop dus tegen te vallen.

Inmiddels ligt het Hamletz-vlees van Annechien ten Have bij Albert Heijn in het schap. Nog niet in alle winkels, laat Ten Have weten. Het vlees ligt in een deel van de AH-winkels, verdeeld over Nederland.

Lees verder onder de tweet

Als de proef bij Albert Heijn goed loopt, komt het vlees na de zomer mogelijk in alle filialen van Albert Heijn. Ten Have zegt dat zij nu niet alle Hamletz-varkens kan afzetten binnen het concept. “De verkoop is in opbouw.”

Laatste reacties

 • massy

  De doorsnee consument wil daar gewoon niet meer voor betalen

 • farmerbn

  Supermarkten moet je nooit geloven wat ze zeggen. Kan best zijn dat Plus een hogere marge heeft van het andere vlees en daarom stopt met hamlets. Het gaat in ieder geval om de euro's.

 • koestal

  De consument is kieskeurig ten opzicht van de prijs.

 • Vhouder

  hebben het geprobeerd je proeft geen verschil dan kijk je toch snel naar de prijs

 • Bennie Stevelink

  @Vhouder geeft precies aan waar het probleem zit: de consument wil wel extra betalen maar dan moet hij voor zijn geld ook extra waarde krijgen in de vorm van smaak of gezondheid.
  Grote groepen consumenten gaan alleen extra betalen wanneer er een fysieke meerwaarde is.

 • veehouders

  De consument wil toch ook betalen als het dier een goed leven heeft gehad? Dat hoor en lees ik in de media. Maar als ik dit artikel zo lees klopt dat toch niet helemaal. Zal wel een van die vele fabeltjes zijn.

 • putten

  de consument beweerd en wil van alles, behalve er voor betalen. dat is het hele probleem met alle concepten die de consument geld kosten.

 • mtseshuis

  Prijs prijs prijs.....

 • Aerts

  De consument koopt.
  Maar de burger bepaalt.

 • stiems2

  Je moet Hamletz misschien minder vergelijken met 1 ster (zoals reacties tot nu toe), maar meer met 3 sterren, biologisch dus. In het artikel wordt duidelijk aangegeven dat het prijsverschil met bio te klein is. De consument die bio koopt is een andere consument dan die gangbaar koopt. Bio-consumenten gaan uit principe niet een stapje lager kopen, gangbare consumenten gaan vanwege prijs niet een stap omhoog.

 • adriemulders

  het kan ook zijn,dat het voor de plus niet genoeg opbrengt!,nou daar sta je dan met je goed gedrag.

 • PoultryPlus

  Teveel van hetzelfde, geen echte meerwaarde (speklap is speklap) en dus in de ogen van de, door supermarkten eenzijdig opgevoede, consumenten die vrijwel altijd gaan voor goedkoop, te duur!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.