Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Weer ventilatie in Duitse stal uitgeschakeld

Voor de tweede keer binnen 14 dagen is een ventilatiesysteem in een varkensstal uitgeschakeld.

Ditmaal kreeg een varkenshouder in Bad Westernkotten afgelopen vrijdagnacht een melding op zijn telefoon dat de ventilatie van de stal met 550 varkens uitgeschakeld was. Dit meldt de politie van de regio Soest in Noordrijn-Westfalen. De varkenshouder gaat er vanuit dat onbekenden de stal zijn binnen gedrongen en de schakelaars hebben omgezet. Er waren geen sporen van inbraak. Wel stond een deur op een kier met het slot op vergrendelde stand.

Verband met andere zaak

De politie onderzoekt of er een verband is met de zaak in Geseke waar 14 dagen geleden 700 biggen stikten door het uitvallen van de ventilatie. Bij dit bedrijf is een technisch mankement nog niet uitgesloten. Beide bedrijven liggen nog geen 15 kilometer uit elkaar.

Laatste reacties

 • vreselijk dit...waar gaat dat heen?

 • agratax.1

  Dit vraagt om erf bewaking, op een wijze waarbij de ongenode gast niet meer weg komt zonder ernstige blijvende kleerscheuren. Zij laten de boer en zijn gezin achter met mentale deuken / scheuren, die ze hun hele leven bijblijven. Helaas maar in dezen maken zij de tijd rijp voor "Oog om Oog, Tand om Tand.

 • Maas1

  En hoe moeten we dan omgaan met het digitale besturingsysteem? Op deze manier wordt je geruisloos een wereld van geweld en terreur in gerommeld. Het wordt met de dag gekker!

 • koestal

  terreur op het platteland,waar gaat dat heen ?

 • massy

  Dit moet je niet aan de grote klok hangen brengt ander op een idee.

 • Maas1

  @massy dan kom jij wellicht nu wel op het idee om je verzekering door te lichten of je wel verzekerd bent, bij dergelijke.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.