Theo Vernooij - Foto: Koos Groenewold VarkensNieuws

Vernooy en van Asten Europese ambassadeurs

De Nederlandse varkenshouders Theo Vernooij en Roland van Asten zijn verkozen tot Europees ambassadeur voor de varkenssector.

In het kader van het Europese project EU Pig Innovation Group hebben 8 Europese varkenshouders de titel Europees ambassadeur ontvangen. De twee Nederlandse varkenshouders hebben de Grand Prix van 2019 gewonnen in de categorie Gezondheidsmanagement en Precisieproductie.

Roland van Asten heeft indruk gemaakt met zijn voersysteem door met gefermenteerd voer een alternatief te bieden voor het gebruik van zinkoxide.

Theo Vernooij heeft de eer te danken aan het realiseren van een hoge gezondheid waarmee hij een reductie van biggensterfte heeft gerealiseerd.

Theo Vernooij is een van de Europese ambassadeurs voor de varkenshouderij. - Foto: Koos Groenewold

Theo Vernooij is een van de Europese ambassadeurs voor de varkenshouderij. – Foto: Koos Groenewold

Als ambassadeur kunnen de varkenshouders kennis over innovatieve onderwerpen uitwisselen binnen Europa.

Ambassadeurs vertegenwoordigen voorbeeldbedrijven

De EU Pig Innovation group heeft dit jaar voor de derde keer 8 toonaangevende varkenshouders uit Europa genomineerd die als voorbeeldbedrijven gelden.

Vorig jaar zijn ook 2 Nederlandse varkenshouders beloond met de Grand Prix, varkenshouders Rick Bosgoed met het individueel wegen van vleesvarkens en Hans Verhoeven met dagontmesting mochten een jaar lang kennis uitwisselen binnen de Europese varkenshouderij. In 2017 werd varkenshouder Kees van der Meijden verkozen als Europees ambassadeur.

Beheer
WP Admin