Varkenshouderij

Nieuws

Uitgangspunten bedrijfsbegroting bijgesteld

Het overleg Lange termijnprognoses varkenshouderij heeft de uitgangspunten en normen voor de bedrijfsbegrotingen voor de lange termijn herzien.

Dat meldt Abab accountants en adviseurs op zijn website. Deze uitgangspunten en normen worden gebruikt bij bedrijfsbegrotingen voor een periode van 5 tot 10 jaar en bij aanvragen voor de Garantstelling Landbouw en Bijstand voor zelfstandigen (Bbz).

Voerwinst

De voerwinst voor de lange termijn is vastgesteld op € 570 per gemiddeld aanwezige zeug per jaar (exclusief omzetbelasting). Dit betekent een verhoging van € 10 per zeug. De directe kosten (energiekosten) zijn iets verlaagd, waardoor het saldo met € 17 is gestegen. Dit past in het beeld van de langetermijnontwikkeling. Voor de vleesvarkens bleef de voerwinst met € 77 per vleesvarken gelijk. Het saldo is begroot op € 66 per gemiddeld aanwezig vleesvarken. Traditionele huisvesting is daarbij het uitgangspunt.

Sectorvoerwinst

De sectorvoerwinst voor 2018 staat vast op € 487 per zeug en € 73 per gemiddeld aanwezig vleesvarken. Dit is de voerwinst zonder invloed van balansprijsmutaties voor de levende have op begin- en eindbalans.

Of registreer je om te kunnen reageren.