Varkenshouderij

Nieuws

AVP België: teller overschrijdt de 800

Er blijven besmette met Afrikaanse varkenspest (AVP) besmette karkassen opduiken in de Belgische provincie Luxemburg.

Vorige week rapporteerden de Waalse autoriteiten 18 dode dieren aan de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE) in Parijs. Daarmee komt het totaal aantal wilde zwijnen met AVP onder de leden had op 804 sinds het moment van de eerste uitbraak in september 2018.

Locatie van besmette dieren

Het gros van de nieuwe gevallen werd gevonden in het noordwesten van het besmette gebied, in de gemeentes Tintigny en Chiny; daar werden in totaal 10 dieren gevonden. Ook in de gemeente Musson, meer richting de grens met Frankrijk en Luxemburg, was het raak met zes nieuwe dieren kort bij elkaar.

Relatief rustig

Het beeld van de afgelopen weken blijft niettemin dat het relatief rustig is. Gemeten vanaf 1 april ligt het wekelijkse gemiddelde nu op circa 14 nieuwe gevallen per week. In het eerste kwartaal lag dat nog op circa 36 dode zwijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.